Waarom opfok in de Eifel

It's time to start the adventure

Regelmatige gezondheidscheck

We ontwormen, in overleg met onze dierenarts, elke zes weken. Dit met verschillende middelen, waarbij gelet wordt op de seizoensgebondenheid van de verschillende maag- en darmparasieten.

De veulens worden na hun basisenting jaarlijks geënt tegen influenza en tetanus, waarbij ze meteen een korte gezondheidscheck krijgen van onze dierenarts. De hoeven worden bijgewerkt en waar nodig gecorrigeerd door een kundige en veulenvriendelijke hoefsmid, die regelmatig alle veulens en paarden checkt.

Harde pezen en spieren

Doordat de weides heuvelachtig zijn, met vlakke en minder vlakke delen, blijven de veulens goed in beweging. De onderlaag van de weides bestaat uit leistenen. Deze harde ondergrond zorgt samen met de hoogteverschillen voor een goede stimulatie van de ontwikkeling van de spieren, botten en pezen.

Zomerperiode

In de zomer worden de paarden met de trailer naar de zomerweides gebracht. Zo blijven of worden ze ook meteen trailermak. De weides zijn omheind met paardveilig schrikdraad. De veulens staan dan dag en nacht buiten. In en rondom de weides staan bomen zodat de paarden beschut zijn tegen felle zon.

Bij warm weer zorgt een verfrissend bergbriesje verder voor de nodige afkoeling. De meeste weides beschikken over een stromend beekje dat voor de watervoorziening zorgt. Ze worden regelmatig omgeweid, zodat ze altijd voldoende gras tot hun beschikking hebben.

De extra vitamines en mineralen halen ze tijdens de zomerperiode uit een Mineral Plus likemmer van Josera.

Winterperiode

Door de harde ondergrond blijven de weides ook in de winter goed begaanbaar. Daardoor houden we de paarden ook in dit seizoen op ruime winterweides aan huis.  Hierdoor krijgen ze ook in dit seizoen de voor de groei zo belangrijke beweging.

Natuurlijk hebben ze in de winter de beschikking over een ruime inloopstal met een dikke laag schoon stro waar ze beschutting kunnen zoeken. Daarnaast krijgen ze onbeperkt  kwalitatief hoogstaand hooi en/of voordroog van vaste levaranciers uit de buurt.

De veulens worden tot ze een jaar oud zijn dagelijks gevoerd met PAVO PODO GROW. Ze krijgen dit individueel uit hun eigen voerzak zodat elke veulen gegarandeerd de juiste hoeveelheid krijgt.  De oudere dieren krijgen in de winter Eggersmann Krautermineral uit de hand gevoerd. Zo krijgen ze niet alleen de juiste vitamines en mineralen, maar ook uit de voor de groei zo belangrijke aminozuren binnen.

Extra voorwaarden

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem voor de uitgebreide voorwaarden contact met ons op.