Service

It's time to start the adventure

Tarief per maand

Paarden tot drie jaar: 200 euro per maand, inclusief ontworming en hoefsmid. Exclusief de verplichte entingen tegen tetanus & influenza en andere mogelijke dierenartskosten. Wij enten niet standaard tegen herpes/rhino.


Paarden vanaf drie jaar: 250 euro per maand.

Paarden kunnen alleen in uitzonderlijke gevallen na hun 3e jaar nog blijven.

Uitgebreide verzorging

Wanneer u uw veulen of paard bij ons brengt heeft u er verder geen omkijken naar. Wij zorgen ervoor dat ze op tijd en met het juiste middel ontwormd worden. Ook de hoeven worden netjes bijgehouden door onze vakkundige hoefsmid. Onze dierenarts verzorgt de entingen tegen tetanus en inluenza, waarbij het paard meteen een medische check krijgt..

Wij posten regelmatig foto’s van de kuddes op de Facebook site van Eifelopfok. Maar je kunt natuurlijk ook altijd even vragen hoe het met het betreffende dier is. Langskomen is ook elke dag van de week mogelijk. Wel weten we dat graag van tevoren zodat we het in onze werkzaamheden kunnen inplannen.

Ontworming

Wij hechten zeer veel waarde aan een goede ontworming. De paarden worden in overleg met onze dierenarts ontwormd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Moxidectine (Equest en Equest Pramox) en Pyrantel. Tot de veulens een jaar oud zijn, ontwormen we ze met Ivermectine (al dan niet in combinatie met Praziquantel) en Pyrantel.

Met deze middelen worden de rode bloedwormen, lintwormen, horzellarven en spoelwormen grondig aangepakt.

Hoefverzorging

Door de harde ondergrond ontwikkelen de hoeven zich hier erg goed en slijten ze op een natuurlijke manier beter af dan bij een zachte ondergrond. Graasvoetjes verdwijnen bijna vanzelf.

Natuurlijk worden de hoeven door onze kundige en veulenvriendelijke hoefsmid netjes bijgehouden. Elke drie maanden, of vaker als het nodig is, lopen we gezamenlijk de paarden na om te kijken welke bekapt moeten worden. Omdat geen enkel paard dezelfde hoeven heeft, vinden wij deze individuele aanpak het beste werken.

Extra voorwaarden

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem voor de uitgebreide voorwaarden contact met ons op.